Cevi za plastenike izrađuju se od PVC-a tvrdog, dobrih mehaničkih svojstava, unutrašnjost cevi za plastenike pojačana je sa šest rebara i postojane su na Sunčevu svetlost, odnosno UV zračenje. Radimo ih isključivo od orginalne sirovine kao i pvc ograde. Ako se pravilno postavi konstrukcija – neuništive su. Poslednjih godina klimatske promene na zemlji su uslovile i promene u amaterskom baštovanstvu za svoje potrebe. Bez plastenika poslednjih nekoliko godina vrlo je teško prozvesti paradajz za samo kućne potrebe. Cena naših cevi za plastenike je simbolična, a uštedom sa sopstvenom proizvodnjom isplatićete ih prve godine tako što nećete kupovati povrće na pijaci. Konstrukcijom svog plastenika sa našim cevima za plastenike proizvodićete zdravu hranu za sebe i svoju porodicu. Menjate samo foliju za plastanike i to svake treće ili četvrte godine. Na taj način samo ćete prve godine uštedeti novac koji ste izdvojili za kupovinu cevi za plastenike. Takođe ove cevi se mogu koristiti i kao kočići za biljke puzavice ili paradajz.

Pvc cevi za plastenike

Kupite ih jednom trajaće vam godinama. Naše cevi za plastenike su ojačane sa šest rebara, što ih praktično čini neuništivim. Poprečne cevi povežite vršnom cevi i dve sa strane na visini od 1,2 do 1,5 metara. Ukoliko planirate da ne skidate foliju tokom zime potrebno je da ipak stavite neke potpore na sredini, jer ukoliko ne zategnete dovoljno dobro foliju za plastenike pod pritiskom od snega pocepaće vam se folija tako da je ne možete koristiti više godina. Inače što se tiče naših cevi za plastenike one se ne mogu deformisati, a ni polomiti.Plastinici se vrlo lako navodnjavaju, kao što vidite na slici, iskoristite kacu za kupus sa slavinom, razvedite oktan crevo po vašem plasteniku i imaćete zalivanje kap po kap.

Montaža plastenika načim pvc cevima za plastenike

Plastične cevi za plastenike se vrlo brzo i lako montiraju, vaš plastenik može biti postavljen za manje od sat vremena.

Laka i brza montaža

Cevi dužine 8m pobijaju u zemlju oko 20 cm. Poprečne cevi se povezuju jednom vršnom cevi i dve sa strane (zbog stabilnosti – jeftinija varijanta je bez njih) za koju se pričvršćuju plastičnim zakačkama. Na ovakavu konstrukciju se postavlja folija širine od 8 metara. Krajevi folije se pokriju zemljom (ostatak od po 20 cm sa strane) kako bi se folija što bolje zategla i učvrstila.

Jednom dobro i pravilno postavljena konstrukcija sa plastičnim cevima za plastenike je neuništiva. Dobro zategnuta folija traje nekoliko godina. Ako postavite mrežu, čija je cena simbolična, preko vašeg plastenika zaštitićete je od grada, folija će vam trajati duže.