Pvc ograda za dvorište vs drvena ograda

Da li uzeti pvc ogradu za dvorište ili drvenu ogradu? Analiziraćemo za vas prednosti i jedne i druge ograde. Kada planirate da zagradite svoje dvorište, a odlučili ste za ograde PVC Janković onda možete biti 100% uvereni da dobijate najkvalitetnije materijale koji trenutno postoje na tržištu. Naš proizvod ima garanciju, a naše ograde su večne i neuništive. Drvene ograde nisu podržane nikakvom garancijom. Mogu izgledati odlično prvih nekoliko meseci, ali kad priroda počne da čini svoje, počinjete da se borite protiv izgubljene bitke, a troškovi održavanja vaše drvene ograde će početi da ugrožavaju početnu cenu nove PVC ograde.

Pvc ograda otporna na atmosferske uticaje

Videli ste da je ovo leto bilo kišovito, a da su kasnije preovladavle visoke temperature. Za ovakvo vreme pvc ograde koje su imune i na kišu i na visoke temperature su svakako u prednosti na drvene ograde.

Površine profila PVC ogradica nisu porozne, pa stoga ne sakupljamo prljavštinu kao i druge vrste ograda. Naše PVC ograde se prave od orginalne sirovine i neće žutiti ili se pogoršavati tokom vremena kao i ostali proizvođači, a nikada nećete morati ponovo da ih farbate – što znači da će vaša ograda izgledati sveža i nova čak i za 20 godina .

Već navedene klimatske promene, vlažnost i vetar su opasnosti koje morate uzeti u obzir prilikom određivanja od kog materijala ćete koristiti u vašem sljedećem projektu poboljšanja kuće; Napravite loš izbor i možete se zaglaviti sa većim toškovima dugi niz godina.

Činjenica da je drvo prirodni materijal, podrazumieva da je predmet potpune sile svih prirodnih elemenata. Jaka kiša,  vetrovi, smenjivanje kiše i jakog Sunca su uobičajeni neprijatelji koji brzo habaju i uništavaju vaše drvene ograde.

Veliki troškovi održavanja drvene ograde

Drvena ograda zahteva kvartalno održavanje kako bi se izbeglo propadanje i ples. Što znači svakih nekoliko meseci, morate da proveravate stanje ograde i planirate održavanje, ako hoćete da vam ograda duže traje. U roku od nekoliko godina, vaša drvena ograda može završiti duplo i troduplo skuplje nego što ste uložili u nju na samom početku.

Zato su plastične PVC ograde najbolje rešenje za dvorišta, balokne i terase.

Comments for this post are closed.